Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Serif.
Cranio Sacraal Therapie en Welzijn

Cranio Praktijk Bant


De cranio behandeling (in het kort):

Na onze kennismaking en het uitgebreide intake gesprek, waarin je vertelt waarvoor je komt en wat je klachten zijn en waarin je ook eventuele vragen kunt stellen, leg ik uit wat cranio is en wat ik ga doen en dan beginnen we de behandeling.

Tijdens de behandeling lig je gekleed op de behandeltafel. Ik raad je aan om gemakkelijk zittende, losse kleding aan te trekken. Dus geen knellende bh’s, strakke spijkerbroeken en/of riemen.

Je gaat zo comfortabel mogelijk op de behandeltafel liggen, als je dat wilt met een deken over je heen, en je sluit je ogen. Ik leg mijn handen op diverse plaatsen op of onder jouw lichaam en maak contact met het cranio sacrale ritme en je systeem. Tijdens de behandeling ga je met je aandacht naar binnen en probeert verder niet na te denken over wat er in je lichaam gebeurt. Ontspan je zo veel mogelijk.... en laat gewoon gebeuren wat er zich aandient...

Ik werk vaak in stilte tijdens de behandeling. Maar soms kom ik dingen tegen die er om vragen om uitgesproken te worden of om gevraagd te worden. Ook werk ik veel met mijn ogen dicht, zodat mijn volle aandacht kan gaan naar wat er bij jou binnen gebeurt en wat jouw ritme mij wil vertellen.

Na de behandeling praten we even kort na en drink je een glas water.
Ook de dagen na de behandeling is het goed om regelmatig extra water te drinken zodat alle vrijgekomen afvalstoffen het lichaam makkelijker kunnen verlaten.

Reacties die zich voor kunnen doen vlak na tot zelfs enige dagen na de behandeling zijn bv: ontladingen op het emotionele vlak (huilbuien of een katterig gevoel), wat hoofdpijn, meer slapen, maar ook kan er een tijdelijke verergering van de klachten optreden. Dit is allemaal niet ernstig en wil alleen maar zeggen dat de behandeling effect heeft. Maak je je toch ongerust of iets wel normaal is of heb je vragen: niet aarzelen maar gewoon even bellen of mailen!!