Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Serif.
Cranio Sacraal Therapie en Welzijn

Cranio Praktijk Bant

Vermaak

WAT IS CRANIO-SACRAAL THERAPIE?

Cranio Sacraal Therapie is een vrij jonge therapievorm die oorspronkelijk is ontstaan vanuit de Osteopathie. De laatste jaren is de therapie erg in opkomst.

Het craniosacrale systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies daaromheen (dura mater) en het hersenvocht. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de schedel (cranium) en de wervelkolom tot onder aan het heiligbeen (sacrum). Door een pompsysteem diep binnenin de hersenen wordt een ritme in het hersenvocht gecreëerd. Het Cranio-Sacrale ritme.

In de loop van ons leven absorbeert het lichaam allerlei trauma’s, fysiek en emotioneel. Gevoelens van pijn, woede, angst en fysiek letsel worden in het lichaam opgeslagen en zorgen er uiteindelijk voor dat het Cranio-Sacrale systeem uit balans raakt en zijn vitaliteit verliest.

Bij een Cranio-Sacraal behandeling ligt de cliënt (gekleed)  op de behandeltafel en legt de behandelaar zijn handen op diverse plaatsen op het lichaam om zo contact met het ritme van het Cranio-Sacrale systeem te maken.                         

Door mee te gaan in deze trage ritmische beweging en een lichte druk uit te oefenen wordt het lichaam als het ware uitgenodigd zich te ontspannen en weer ruimte in het systeem te scheppen.

Tijdens de behandeling is het ook mogelijk dat het ritme een korte periode vrijwel stil valt, dit noemen we een  “stillpoint”. Gedurende zo’n stillpoint kan alle energie die normaal naar onze hersenen, het denken en piekeren, gaat, nu vrij naar die plaatsen in het lichaam gaan waar het nodig is.